karen cristina guedes silva

DCA - DEPARTAMENTO DE CIÊNCIA DOS ALIMENTOS

Produção Intelectual

Artigos (14)

  • 2022, , Phytosterols and γ-Oryzanol as Cholesterol Solid Phase Modifiers during Digestion, ISSN: 23048158
  • 2022, , Stability and viability of synbiotic microgels incorporated into liquid, Greek and frozen yogurts, ISSN: 00221147
  • 2021, , Protection and targeted delivery of β-carotene by starch-alginate-gelatin emulsion-filled hydrogels, ISSN: 02608774
  • 2021, , Polysaccharide-Peptides-Based Microgels: Characterization, In Vitro Digestibility, and Rheological Behavior of their Suspensions, ISSN: 15571858
  • 2021, , Biopolymer interactions on emulsion-filled hydrogels: chemical, mechanical properties and microstructure, ISSN: 09639969
  • 2020, , Xylo-oligosaccharide microparticles with synbiotic potential obtained from enzymatic hydrolysis of sugarcane straw, ISSN: 09639969
  • 2020, , Modulating porosity and mechanical properties of pectin hydrogels by starch addition, ISSN: 00221155
  • 2020, , Emulsion-filled hydrogels for food applications: influence of pH on emulsion stability and a coating on microgel protection, ISSN: 20426496
  • 2018, , Sonication technique to produce emulsions: The impact of ultrasonic power and gelatin concentration, ISSN: 13504177
  • 2018, , Symbiotic microencapsulation to enhance Lactobacillus acidophilus survival, ISSN: 00236438
  • 2018, , In vitro digestibility of heteroaggregated droplets coated with sodium caseinate and lactoferrin, ISSN: 02608774
  • 2017, , Adsorption of protein on activated carbon used in the filtration of mucilage derived from Pereskia aculeata Miller, ISSN: 10269185
  • 2017, , Biopolymer gels containing fructooligosaccharides, ISSN: 09639969
  • 2014, , Thermal and microstructural stability of a powdered gum derived from pereskia aculeata miller leaves, ISSN: 0268005X

Publicação em Eventos (29)

  • 2019, Cristiane G Miranda, Paula Speranza, Flávia Souza Almeida, Karen Cristina Guedes Silva, Antônio Matias Navarrete, Ana Carla K. Sato, Carioca bean protein (Phaseolus vulgaris L.): extraction and functional properties, 8th International Symposium on 'Delivery of Funcionality in Complex Food Systems', Resumo
  • 2019, Cristiane G Miranda, Paula Speranza, Karen Cristina Guedes Silva, Louise Emy Kurozawa, Ana Carla K. Sato, Oil-in-water emulsion stabilized with lentil protein isolated obtain by two extraction methods., 8th International Symposium on 'Delivery of Funcionality in Complex Food Systems', Resumo
  • 2019, Larissa Graziele Rauber Duarte, Karen Cristina Guedes Silva, Raiza Iacuzio, Nathalia Cirone, Ana Carla K. Sato, Carolina Picone, Antimicrobial properties of lactoferrin -gellan gum nanoparticles, 8th International Symposium on 'Delivery of Funcionality in Complex Food Systems', Resumo
  • 2019, , Mechanical properties of sonicated emulsion filed hydrogels and in vitro digestibility, 8th International Symposium on "Delivery of Funcionality in Complex Food Systems",
  • 2018, Flávia Souza Almeida, Antônio Matias Navarrete, Karen Cristina Guedes Silva, Ana Carla K. Sato, HIDROGÉIS DE AMIDO E PECTINA: CARACTERIZAÇÃO DAS PROPRIEDADES MECÂNICAS E MICROESTRUTURA, XXII CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA - COBEQ 2018, Trabalho Completo
  • 2018, AURENICE MARIA MOTA DA SILVA, Antônio Matias Navarrete, Flávia Souza Almeida, Karen Cristina Guedes Silva, MONALISA AYUMI OHARA, Ana Carla K. Sato, UTILIZAÇÃO DE DIFERENTES FONTES DE AMIDO NA ENCAPSULAÇÃO DE COMPOSTOS BIOATIVOS, XXVI Congresso Brasileiro de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Trabalho Completo
  • 2018, Karen Cristina Guedes Silva, Ana Carla K. Sato, MONALISA AYUMI OHARA, AMIDO EM HIDROGÉIS À BASE DE PECTINA: INFLUÊNCIA NA MICROESTRUTURA, XXVI Congresso Brasileiro de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Trabalho Completo
  • 2018, Luiza Moraes Bagnolo, Flávia Souza Almeida, Karen Cristina Guedes Silva, Ana Carla K. Sato, Association of anionic polysaccharides and starches to vehiculate anthocyanins, International Congress on Bioactive Compounds, Resumo
  • 2018, Karen Cristina Guedes Silva, MONALISA AYUMI OHARA, Ana Carla K. Sato, Sonication technique to produce starch and alginate food emulsions: the impact of ultrasonic power, International Congress on Bioactive Compounds, Resumo
  • 2017, , Sistemas biopoliméricos de pectina y almidón para la protección de compuestos bioactivos, International Conference on Proteins and Food Colloids - CIPCA VII,
  • 2017, , Micropartículas de emulsão estabilizadas por biopolímeros, I Workshop de Aplicações de Polímeros e Surfactantes em Solução,
  • 2017, Eliza Cristina Cezarino, Karen Cristina Guedes Silva, Ana Carla K. Sato, ADIÇÃO DE MICROCÁPSULAS SIMBIÓTICAS EM PRODUTOS LÁCTEOS: AVALIAÇÃO DA ESTABILIDADE E VIABILIDADE, 69ª Reunião Anual da SBPC, Resumo
  • 2017, Guilherme Ferreira Furtado, Karen Cristina Guedes Silva, Cristiane Conte Paim de Andrade, Rosiane Lopes da Cunha, Digestibility of heteroaggregates stabilized by sodium caseinate and lactoferrin, VII International Conference on Proteins and Food Colloids - CIPCA VII, Resumo
  • 2017, Karen Cristina Guedes Silva, Eliza Cristina Cezarino, Ana Carla K. Sato, Microgels for symbiotic microencapsulation to enhance Lactobacilus acidophilus survival in yogurt and in gastrointestinal environment, VII International Conference on Proteins and Food Colloids, Resumo
  • 2017, Eliza Cristina Cezarino, Karen Cristina Guedes Silva, Ana Carla K. Sato, ADIÇÃO DE PARTÍCULAS GELIFICADAS EM DIFERENTES PRODUTOS: INFLUÊNCIA NO COMPORTAMENTO REOLÓGICO, XXXVIII Congresso Brasileiro de Sistemas Particulados, Trabalho Completo
  • 2016, Eliza Cristina Cezarino, Karen Cristina Guedes Silva, Ana Carla K. Sato, Adding symbiotic microgels in dairy products: assessment of the stability and viability, XXIV Congresso de Iniciação Científica da UNICAMP, Resumo
  • 2015, Karen Cristina Guedes Silva, Gabriel Valbon Beleli, Ana Carla K. Sato, Influência da adição de frutooligossacarídeo em sistema biopolimérico, III Congresso Brasileiro de Reologia, Resumo
  • 2015, , Influência da adição de frutooligossacarídeo em sistema biopolimérico, III Congresso Brasileiro de Reologia,
  • 2015, Karen Cristina Guedes Silva, Gabriel Valbon Beleli, Ana Carla K. Sato, Comportamento reológico de soluções biopoliméricas adicionadas de frutooligossacarídeos submetidas a altas deformações, 11 Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, Resumo
  • 2015, Gabriel Valbon Beleli, Karen Cristina Guedes Silva, Ana Carla K. Sato, Produção de microgéis por gelificação de emulsão A/O: Avaliação do surfactante, 11 Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, Resumo
  • 2012, Luciana Affonso Junqueira, Jaime Vilela Resende, Karen Cristina Guedes Silva, ANÁLISE DO COMPORTAMENTO REOLÓGICO DURANTE AS OPERAÇÕES DE EXTRAÇÃO, FILTRAÇÃO E CONCENTRAÇÃO DOS PRECURSORES PARA A PRODUÇÃO DE HIDROCOLÓIDES DO ORA-PRO-NOBIS (Pereskia aculeata Miller)., XXV Congresso de Iniciação Científica da UFLA, Resumo
  • 2012, Karen Cristina Guedes Silva, Jaime Vilela de Resende, Luciana Affonso Junqueira, Purificação de precursores para produção de hidrocolóides em pó da Peréskia aculeata Miller em colunas de leito fixo com carvão ativado., XXV CIUFLA, Resumo
  • 2011, , Uma generalização do Teorema de Euller, Curso de Verão,
  • 2009, , Estatística descritiva para dados intervalares, XXII ciufla,
  • 2009, Karen Cristina Guedes Silva, Elisa Norberto Ferreira Santos, Marcelo Ângelo Cirillo, Estatística descritiva para dados intervalares: Uma aplicação na análise sensorial, 54ª RBRAS 13ª SEAGRO, Resumo
  • 2009, Karen Cristina Guedes Silva, Elisa Norberto Ferreira Santos, Marcelo Ângelo Cirillo, Estatística descritiva para dados intervalares, XXII CIUFLA, Resumo
  • 2009, Karen Cristina Guedes Silva, Elisa Norberto Ferreira Santos, Marcelo Ângelo Cirillo, Estimação de componentes principais para dados intervalares, I Jornada Científica e tecnológica, Resumo
  • 2009, , Estimação de componentes principais para dados intervalares, I jornada Científica e tecnológica,
  • 2008, , Matemática: Jogos aplicados ao ensino da Matemática, Mostra da IV Bienal da Sociedade Brasileira de Matemática,

Livros (1)

  • 2022, METODOLOGIA DO DESENVOLVIMENTO DO TRABALHO DE CONCLUSÃO DE CURSO, Gomes, Maria Emília de Sousa, Karen Cristina Guedes Silva, Miranda, Ana Luiza de Souza, Oliveira, Diana Carla Fernandes, Venâncio, Anderson Henrique, Tanaka, Marcelo Stefanini, Albergaria, Francielly Corrêa

Participações em Bancas de Concursos (3)

  • 2018, XXVI Congresso de Iniciação Científica da Unicamp, Karen Cristina Guedes Silva
  • 2017, XXV Congresso de Iniciação Científica da Unicamp, Karen Cristina Guedes Silva
  • 2016, II Seminário dos estudantes de pós graduação, Karen Cristina Guedes Silva

Participações em Bancas de Cursos (10)

  • 2022, Qualificação de Doutorado Titulo sera definido posteriormente, LARISSA CAROLINA DE MORAIS
  • 2022, Dissertação de Mestrado EXTRACAO E FRACIONAMENTO DE COMPOSTOS BIOATIVOS DA CASCA E POLPA DE ROMA (PUNICA GRANATUM) COM SOLVENTES E MISTURAS, JHENIFER CRISTINA CARVALHO SANTOS
  • 2022, Qualificação doutorado Larissa Carolina de Morais, Karen Cristina Guedes Silva, Ana Carla Marques Pinheiro, Alcinéia Lemos de Souza Ramos, Sérgio Henrique Silva
  • 2022, Monografia de Graduação Efeito do branqueamento na conservação de frutas e hortaliças, Elias Franco, Tiago Amaral, Karen Cristina Guedes Silva
  • 2021, Dissertação de Mestrado ATRIBUTOS DE SAUDABILIDADE DE CARNES BOVINAS: PERCEPÇÃO DO CONSUMIDOR E CANAIS DE VENDA PARA LINHA DE PORCIONADOS FIT, Karen Cristina Guedes Silva, Angélica Pereira, Daniela Callegaro
  • 2016, Monografia de Graduação Análise microbiológica da água de cantinas de instituições de ensino de município de Bambuí-MG, Karen Cristina Guedes Silva, Raquel Martino Bemfeito
  • 2016, Monografia de Graduação Elaboração de sobremesa láctea isenta de lactose com adição de alfarroba, Karen Cristina Guedes Silva, Murielle Ferreira de Morais
  • 2016, Monografia de Graduação Efeito de diferentes temperaturas de pasteurização sobre as características sensoriais e físico-químicas do queijo Petit Suisse, Karen Cristina Guedes Silva, Sônia de Oliveira Duque Paciulli
  • 2016, Monografia de Graduação Pedacinhos de Minas, LTDA, Karen Cristina Guedes Silva, Murielle Ferreira de Morais
  • 2016, Monografia de Graduação Controle de qualidade da vigilância sanitária de Bambuí (VISA), Karen Cristina Guedes Silva, Murielle Ferreira de Morais

Organização de Eventos, Consultorias, Edição e Revisão de Períodicos (2)

  • 2019,, Expo Dom Pedro, Nacional,
  • 2018,, Centro de Convenções da Unicamp, Nacional,

SIGAA | DGTI - Diretoria de Gestão de Tecnologia da Informação - Contatos (abre nova janela): https://ufla.br/contato | © UFLA | appserver2.srv2inst1 - v4.0.295.50
Acesse as notas de versão para ver como a equipe da DGTI vem trabalhando para melhorar o SIGAA. 19/04/2024 08:54